Plan

Beste allemaal,

 

Het gaat nu echt bijna gebeuren, we zitten midden in een zeer hectische tijd en het zal spannend worden of we onze streefdatum zullen halen. Hoe dan ook het feest a.s. 20 september gaat zeker door!

 

Als we uitgefeest zijn zullen wij richting Stellendam zeilen. De bedoeling is om zo snel mogelijk de warmte op te zoeken en die zal ergens in Lissabon wel te vinden zijn. Volgens kenners is dat zo'n 5 dagen varen, met gelijk één van de spannendste stukken van de reis: de Golf van Biskaje, hier gaat de bodem zeer snel van 500 meter naar 5000 meter en daardoor ontstaan er vreemde stromingen. Eenmaal aangekomen, komen we in wat rustiger vaarwater en zullen we op ons gemakkie richting Mallorca varen.

 

Omdat de Arc race op 22 november van start gaat moeten we ongeveer 1 november richting de Canarische eilanden varen. De schipper moet zich daar 10 dagen voor de race melden om te checken of we goed voorbereid de oversteek gaan maken. Op 16 november zullen de oma's overkomen om er nog een gezellig weekje van te maken en ons uit te zwaaien.

 

We zullen meedoen aan de race en dat houdt in: geen motor en geen autopilot; kijk, now were talking. Als de wind meezit zullen we er een dag of 12 over doen, de ambitie is om het record van 11 dagen te verbreken, dat zou natuurlijk helemaal te gek zijn. De finish is in St. Lucia en eenmaal aangekomen zullen we koersen richting St. Maarten om daar het vliegtuig terug naar Nederland te nemen. We gaan kerst lekker thuis vieren en als kers op de appelmoes (ja ja, onze roots liggen in Alphen aan den Rijn) gaan we nog twee weekjes wintersporten bij, zoals Janel dat altijd zegt, mister Sjedda.

 

Eind januari weer richting St. Maarten om onze trip te vervolgen. Heerlijk cruisen in de Carrieb, eiland hoppen. Begin maart zal Martin meedoen aan de Heineken Regatta, de geluksvogel. Cuba staat ook nog op ons lijstje. We willen inmiddels via Groenland, Ijsland, Noorwegen terugvaren dus zullen we de terugreis al iets eerder in moeten zetten i.v.m. de Hurricanes. Via Miami ergens begin mei richting New York.

 

Om de juiste weersomstandigheden te hebben in Groenland moet je daar in juni langs. Ook wel fijn om in juli weer in het vertrouwde Europa te zijn en rustig terug te kijken op de mooie reis die we achter de rug hebben. Janel moet 15 augustus naar de school dus voor die tijd moeten we weer op de thuisbasis zijn en gaat het normale leventje weer van start.

 

 

Schip ahoi,

Martin, Esther, Janel en Floor